Hlavní téma
 

Čtyři kritéria pro výběr správné síťové redundantní technologie

Vzhledem k její důležité roli je potřeba zvolit správnou redundantní technologii pro konkrétní průmyslovou aplikaci. Čím se od sebe liší jednotlivé redundantní řešení? Pokud jde o průmyslové sítě, existují čtyři hlavní kritéria, které by řešení redundance mělo splňovat, aby byla provozuschopnost sítě zajištěna účinně a spolehlivě.

1) Spojitý provoz bez výpadků: výpadky sítě, které trvají déle než několik sekund, mohou výrazně narušit nebo ukončit provoz připojených zařízení. Konvenční standardy pro síťovou redundanci jako jsou STP nebo RSTP jsou příliš pomalé na to, aby splňovaly náročné požadavky průmyslových provozů, protože může trvat i několik sekund, než se jim podaří samovolně zotavit ze vzniklých poruch sítě.

2) Přizpůsobivost dynamickým změnám a novým požadavkům v podniku: pokud se rozšiřují budovy, zkvalitňují systémy a přidávají se funkce, musí na to umět síť reagovat svým růstem a přizpůsobením. Technologie kruhové redundance bohužel často „zablokuje“ architekturu sítě, která je pak jen složitě a nákladně rozšířitelná, protože redundantní kruhy mají velmi specifické proprietární technologie, jako jsou Ring Coupling nebo Dual Ring, pro přidání nových redundantních síťových segmentů. Řešení, která umožňují pružnější rozšiřování sítě, jsou připravena pro nové požadavky na síťovou infrastrukturu v rozvíjejících se podnicích.

3) Hot Swap údržba: každý systém potřebuje údržbu a síťová zařízení na tom nejsou jinak. Díky redundantním technologiím by mělo být možné provádět údržbu zařízení, nebo dokonce výměnu jednotlivých zařízení bez nutnosti přerušit provoz celého systému. Síť sama aktivuje záložní cesty, aby se vyhnula dočasně nefunkčním uzlům.

4) Celkové náklady na vlastnictví: volba redundantní technologie ovlivňuje téměř každou část sítě, včetně kabeláže, údržby a konfigurace zařízení. Každý z těchto faktorů ovlivňuje celkové náklady na vlastnictví sítě. To znamená, že vliv redundantní technologie na celkové vlastnictví je značný. Při výběru nejvhodnější redundance se proto zaměřte i na to, jak ovlivní nasazení redundance požadavky na kabeláž, konfiguraci, čas potřebný pro údržbu a další nákladové faktory.

Redundantní řešení Moxa: rychlé, flexibilní a efektivní

Průmyslové redundantní technologie Moxa Turbo Ring a Turbo Chain zajišťují extrémně rychlé zotavení sítě do 50ms, a to i ve velkých gigabitových sítích s až 250 přepínači. Turbo Chain technologie je mimořádně flexibilní a vyniká ve složitých průmyslových sítích, kde mohou být nové Turbo Chain segmenty libovolně přidávány do jakéhokoli stávajícího segmentu, čímž se minimalizuje množství nových zařízení a kabelů, které musí být použity pro rozšíření sítě. Díky této flexibilitě je Turbo Chain velmi nákladově efektivní v systémech, které vyžadují dlouhé vzdálenosti nebo složitou kabeláž, jako jsou vodní a větrné elektrárny nebo potrubní systémy.


Přehled redundantních technologií Moxa
Turbo Ring
  • Fast Ethernet recovery < 20 ms
  • U gigabitového ethernetu obnova komunikace do 50ms v síti s 250 přepínači
  • Trvalá dostupnost sítě
  • Flexibilní a přehledná kruhová topologie
  • Nižší náklady na vlastnictví
Turbo Chain
  • Fast Ethernet recovery < 20 ms
  • U gigabitového ethernetu obnova komunikace do 50ms v síti s 250 přepínači
  • Flexibilní s možností neomezeného rozšiřování redundantní sítě
  • Rozšiřování počtu uzlů bez přerušení provozu systému
  • Možnost spolupráce s RSTP/STP

Více informací o redundantních technologiích Moxa

Redundantní technologie Moxa poskytne vaši průmyslové síti výkon a spolehlivost, kterou potřebuje, aby umožňovala provoz kriticky důležitých průmyslových systémů bez neúměrných nákladů na instalaci a údržbu.

  • Pro podrobné informace o redundantních technologiích Turbo Ring a Turbo Chain klikněte zde.
  • Pro informace o tom jak Moxa redundantní technologie umožňují rozšířit průmyslovou spolehlivost i do řídicích center klikněte zde.
  • Přehled kompletního sortimentu průmyslových ethernetových přepínačů Moxa od nejjednodušších pro připojení koncových zařízení až po přepínače pro řídicí centra najdete zde.
Zpět na zpravodaj