Hlavní téma
 

Použití PoE v extrémních venkovních podmínkách

Hlavní omezení stávající PoE+ technologie

Nejzřejmějším omezením stávající PoE+ technologie je skutečnost, že výkon 30 wattů, který je schopno IEEE 802.3at PoE+ dodat koncovým zařízením přes ethernetový kabel je často nedostatečných pro síťová zařízení, která potřebují více energie pro to, aby mohla být extrémních venkovních podmínkách provozována. Například IP kamery, které jsou nasazeny venku, potřebují další energii pro vyhřívání a stírací mechanismus, kromě energie potřebné pro základní provoz spočívající ve snímání videa a případně PTZ manipulaci. V porovnání se starší normou 802.3af PoE nový standard 802.3at PoE + téměř zdvojnásobuje množství dodávané energie. Přesto ani toto nemusí být dostatečné pro nejnáročnější venkovní zařízení.

PoE napájení samo o sobě taky nemusí být schopno odolávat drsným povětrnostním vlivům. Přepětí, statická elektřina a extrémně vysoké nebo nízké teploty, to všechno může negativně ovlivňovat funkci nedostatečně chráněných datových a napájecích vedení. PoE zařízení, která nejsou dostatečně chráněna proti těmto povětrnostním vlivům, nebudou schopny uspět v extrémních venkovních podmínkách.

Překročení PoE+ standardů umožní splnit požadavky systémů v extrémních provozních podmínkách

Pokud jde o energetickou náročnost venkovních zařízení pro nepříznivá prostředí, naráží IEEE 802.3at PoE+ specifikace na svůj limit. Průmysl na to reaguje tím, že prosazuje prolomení omezení daných specifikací 802.3at a vyvíjí ''High-Power'' PoE zařízení, která jsou schopna dodat dvojnásobný výkon až 60W.

Výhoda použití vysokovýkonných zařízení je zřejmá: vyšší výkon dodá dostatek energie pro splnění náročných požadavků v extrémních aplikacích, jako jsou například bezdrátové přístupové body, RF modemy nebo venkovní IP kamery s integrovanými stěrači a topnými články. Nicméně kdykoli systém překročí stanovené průmyslové standardy, vzniknou i potenciální rizika. Vzhledem k tomu, že není zavedený žádný standard sjednocující všechna zařízení, musí být systémový integrátor obzvláště opatrný, aby zajistil, že všechna zařízení jsou kompatibilní a hladce slučitelné. To znamená, že vlastnosti zařízení jako jsou spolehlivost, výkon nebo flexibilita se stávají ještě důležitější.

Bezpečně překročení specifikace: INJ-24A

Velký výkon: High-Power PoE+ injektor Moxa INJ-24A dává vysoký výkon high-power PoE+ technologie do rukou provozovatelů systémů. INJ-24A může dodávat výkon 60W přes každou ethernetovou linku a zároveň je vybaven různými funkcemi, které dělají síť spolehlivou a bezpečnou i při dodávkách vyšších výkonů než je schopna současná PoE+ specifikace.

Flexibilita: INJ-24A se může rychle přizpůsobit různým výkonovým standardům pomocí DIP přepínačů. Pomocí DIP přepínače si uživatel jednoduše zvolí, který výkonový standard chce používat a navíc i přes který kabelový pár chce energii dodávat. Tato možnost znamená, že INJ-24A je schopen napájet téměř každé PoE zařízení s minimálními omezeními kompatibility, protože může být rychle nastaven tak, aby jeho vlastnosti odpovídaly parametrům připojeného PoE zařízení.

Viditelnost: Zaměstnanci údržby by měli mít vždy dostatek informací o stavu PoE zařízení provozovaných v jejich sítích. INJ-24A je vybaven inteligentní SmartPoE LED signalizací, která umožní kontrolu stavu PoE zařízení na první pohled. Provozovatel tak okamžitě ví jestli PoE port dodává napájení a který napájecí mód je právě aktivní.

Spolehlivost: Venkovní zařízení vyžadují více energie a INJ-24A učelně navržen právě pro tyto aplikace. Porty INJ-24A jsou vybaveny přepěťovou ochranou do 3kV. Kromě toho díky svému krytu s efektivním odvodem tepla může být INJ-24A provozován v extrémně teplém nebo chladném prostředí. To umožňuje INJ-24A konzistentně předávat data a napájení i při kolísavém napájecím napětí, působení statické elektřiny a působení cizích zdrojů elektromagnetického rušení.

PoE PoE+ High-Power PoE+
Moxa zařízení INJ-24 INJ-24 INJ-24A
Specifikace
Power Supplied 15.4 W 30 W až 60 W
Aplikace
Čtečky karet, VoIP telefony, interiérové IP kamery
PTZ kamery, interiérové Wifi/WiMax přístupové body
Venkovní kamery s vyhříváním a stěrači, venkovní bezdrátové přístupové body s velkým dosahem, RF bezdrátové modemy.

High-Power PoE+ technologie, která je dostatečně výkonná a odolná pro extrémní provozní podmínky

High-Power PoE+ injektor Moxa INJ-24A je důkazem toho, že překročení průmyslové specifikace nemusí znamenat nekonzistentní výkon. INJ-24A v kombinaci s ethernetovým přepínačem umožňuje připojení venkovních síťových zařízení vyžadujících Gigabitové pásmo a zároveň mající velké nároky na výkon PoE napájení dodávaného po síťovém kabelu. INJ-24A vyniká v extrémních venkovních podmínkách díky velké přepěťové ochraně, efektivnímu chlazení a robustnímu provedení.

Více informací o kombinaci PoE napájení a Gigabitové komunikace naleznete zde.

Zpět na zpravodaj