P2P

Snadný a úsporný přenos I/O signálů

Řada vzdálených ethernetových I/O modulů ioLogik E1200 získala novou užitečnou technologii peer-to-peer, která umožňuje reprodukci I/O signálů a přenos signálů přes síť Ethernet. Díky modulům ioLogik E1200 je nyní možné přenášet transparentně signály ze senzorů po metalické, optické nebo bezdrátové ethernetové infrastruktuře což přináší výraznou úsporu kabeláže a zjednodušuje zapojení. Díky této nové technologii mohou být digitální i analogové signálypřenášeny na prakticky neomezenou vzdálenost bez dalšího inteligentního prvku v síti jako je PLC nebo PC a zároveň je vyloučen vliv rušení.

Snadná a levná náhrada vyhrazené kabeláže

Moduly ioLogik E1200 mohou nahradit vyhrazenou signálovou kabeláž a přenášet více I/O signálů přes jednotnou ethernetovou infrastrukturu bez potřeby dalších zařízení v síti. Všechny signály mohou být ethernetem přenášeny bez vlivů rušení a reprodukovány zpět v cílovém modulu.

Přenos signálů i přes Internet a na více cílových modulů

Protože peer-to-peer komunikace podporuje individuální mapování kanálů, je s moduly ioLogik E1200 možné zasílat signál z jednoho vstupního modulu na více výstupních modulů a rovněž je možné přenášet až 16 signálů mezi dvojicí modulů. Cílový TCP port může být nastaven pro každý kanál libovolně což je užitečné v případě využití internetového propojení, kdy jsou moduly ioLogik umístěny za routerem nebo firewallem.

Bezpečné stavy pro ochranu před vlivy výpadku sítě

Výstupní kanály mohou být nakonfigurovány pro tzv. “safe mode”, který se aktivuje v případě detekce přerušení síťového spojení. V tomto případě se na výstupním ioLogik modulu aktivuje světelná signalizace poruchy. Bezpečný stav výstupu je možné nastavit buď na ponechání poslední hodnoty, nebo na přechod do předdefinovaného stavu.

Daisy chain propojení s jednoduchou topologií

Moduly ioLogik E1200 jsou vybaveny dvěma ethernetovými porty propojenými interne přepínačem. To umožňuje propojit větší počet síťových zařízení do tzv. řetězové topologie s jednoduchou topologií nenáročnou na údržbu a množství kabeláže. Kaskádním propojením vznikne vícebodová sběrnicová I/O síť oblíbená v průmyslové automatizaci, zabezpečovacích a dohledových systémech, při monitorování silnic nebo železnic apod. Dva ethernetové porty lze alternativně použít k vytvoření záložního spojení, které zajistí sí´tovou redundanci a stabilitu.

Integrace do SCADA aplikací s až sedmkrát větší rychlostí komunikace

Moduly ioLogik E1200 jsou podporovány serverem Moxa Active OPC, který přináší rychlejší komunikaci se systémy SCADA. Tento bezplatný software Moxa Active OPC Server používá „aktivní tagy“ jejich stavy jsou aktualizovány událostmi. Tím je dosaženo až sedmkrát rychlejší aktualizace stavu I/O kanálů ve SCADA systémech v porovnání s konvenčními dotazovacími OPC servery a provoz v síti se tím sníží až o 80%.


  • Peer-to-peer propojení modulů pro přenos I/O signálů na velké vzdálenosti
  • Vestavěný 2-portový ethernetový přepínač pro řetězovou topologii
  • Aktivní push-based OPC server pro efektivní integraci do SCADA systémů
  • 7 krát rychlejší odezva při změně I/O stavů
  • O 80% menší zatížení sítě ve SCADA aplikacích
  • Živatelsky definovatelní Modbus/TCP adresy
  • MXIO programovací knihovny pro Windows/WinCE VB/VC.NET a Linux C API