P2P

Řetězová topologie přináší zjednodušení kabeláže a úsporu místa v rozvaděčích

Nové ethernetové I/O moduly Moxa ioLogik E1200 pro vzdálené měření a řízení jsou vybaveny dvěma ethernetovými porty s integrovaným přepínačem, které jsou výhodné především pro vytvoření řetězové topologie usnadňující propojení jednotlivých modulů. V distribuovaných aplikacích ethernetového sběru dat jsou často rozvaděče umístěny ve vzdálených lokalitách a mají omezený instalační prostor. Díky dvěma LAN portům se mohou jednotlivé moduly řadit sériově za sebou, nebo se druhý port může použít pro připojení jiného zařízení instalovaného v rozvaděči, což přináší úsporu prostoru, ale i nákladů na instalaci. U rozsáhlejších aplikací mohou vzniklé úspory na kabeláži tvořit až 15% rozpočtu celého projektu.

Aktivní OPC server s push technologií pro integraci do SCADA systémů

Server Moxa Active OPC Server Lite je volně dostupný softwarový balík, který tvoří OPC server předávající data mezi ioLogik jednotkami a SCADA systémy. Běžné OPC servery obvykle používají dotazování pro zjištění stavu vstupů na připojených ethernetových I/O jednotkách. Pro udržení aktuálních informací musí periodicky odesílat dotazy do všech jednotek. Moxa Active OPC Server Lite nepoužívá dotazovací metodu, ale získává data z ethernetových I/O jednotek ioLogik aktivní „push“ technologií a může tak poskytovat SCADA systému „aktivní tagy“ s nejaktuálnějšími informacemi o stavech vstupů na jednotkách. Použití událostmi řízených aktivních tagů je až 7 krát rychlejší než dotazovací metoda a snižuje síťový provoz až o 80%.

Uživatelsky definovatelné Modbus adresy zjednodušují použití v stávajících systémech

Chcete li začlenit vstupní nebo výstupní kanál vzdáleného ethernetového I/O zařízení do systému, vyžaduje Modbus/TCP protokol zadání adres jednotlivých kanálů. Moduly ioLogik E1200 nabízí maximální uživatelskou flexibilitu díky možnosti uživatelské definice Modbus adres jednotlivých kanálů. Díky tomu jsou moduly ioLogik E1200 kompatibilní se všemi Modbus/TCP zařízeními a kanály a mohou být použity v jakémkoli již používaném systému s minimálními nároky na úpravy.


ioLogik E1200
Vzdálené ethernetové I/O s 2-portovým ethernetovým přepínačem

  • Vestavěný 2-portový ethernetový přepínač pro řetězovou topologii
  • Volbně dostupný Moxa Active OPC Server Lite pro efektivní integraci do SCADA systémů
  • Uživatelsky definovatelné Modbus/TCP adresy
  • MXIO programovací knihovny pro Windows/WinCE VB/VC.NET a Linux C API