Hlavní téma
 

Dodavatel komplexních řešení pro průmyslové sítě

Tradiční proprietární sítě jsou běžnou součástí průmyslových automatizačních aplikací. Jejich nevýhodou je nákladnost daná vysokou cenou a složitou údržbou. Ethernet, který používá otevřené protokoly, umožňuje snadné propojení automatizačních systémů od různých výrobců, protože se stal univerzální komunikační infrastrukturou pro integraci stávajících zařízení a protokolů. Ethernet je vhodný pro rozsáhlé systémy u kterých jsou jednotlivá pracoviště neomezeně vzdálená od řídicího centra a přesto jsou po síti trvale dostupná pro řízení a správu. Kabelové síťové spoje lze snadno kombinovat s bezdrátovými síťovými segmenty při zachování požadavků na průmyslové vlastnosti sítě.
Mnoho uživatelů pro kabelovou a bezdrátovou komunikační infrastrukturu v aplikacích vzdáleného monitorování nebo řízení používá komerční výrobky, protože počáteční náklady na jejich pořízení jsou nižší než u průmyslových řešení. V komplexním pohledu je ale použití průmyslových zařízení cenově efektivnější, protože už po několika měsících se většina těchto uživatelů setkává s otázkou spolehlivosti a údržby. V průběhu let se průmyslový Ethernet stal vyspělou a důvěryhodnou technologií a důsledkem rozšíření je i lepší dostupnost jeho komponent.
IP videodohled se stal velmi důležitým prvkem průmyslové automatizace pro zabezpečení majetku a osob. Přestože protokol TCP/IP má zjednodušit údržbu a vývoj moderních automatizačních sítí, důsledkem implementace IP technologií jsou nová bezpečnostní rizika. V minulosti se provozovatelé průmyslových sítí domnívali, že jejich sítě jsou bezpečné, protože používají proprietární technologie založené na sériové komunikaci a nejsou spojeny s okolním světem.
Při přechodu průmyslové automatizace na Ethernetové IP technologie vyvstaly nové požadavky na ochranu proti bezpečnostním hrozbám. Důsledkem narušení provozu průmyslové automatizace mohou být vážné škody, značné materiální ztráty, nebo dokonce ohrožení bezpečnosti pracovníků. Použití průmyslových zabezpečovacích routerů může významně zlepšit účinnost a spolehlivost celé řídicí infrastruktury a zabezpečit systém proti neočekávaným interním nebo externím počítačovým útokům.
Zavedení ochrany sítě proti úmyslným i neúmyslným kybernetickým útokům je aktuální otázkou i v sítích, kde tak zatím nebylo učiněno. Je v tomto případě stále důvod uvažovat o komerčních řešeních, jestliže jsou ethernetové komponenty primárně určené pro průmyslové použití cenově dostupnější? Komerční zařízení pro provoz v nepříznivých průmyslových podmínkách nejsou vhodné a nenabízejí žádné možnosti hardwarového nebo softwarového přizpůsobení pro konkrétní aplikaci. Mimo to je u komerčních produktů stále běžná jen 2-letá záruka, která neodpovídá běžné délce životního cyklu průmyslových provozů.

Jestliže jsme se již rozhodli pro průmyslové ethernetové řešení, je dalším krokem samotný nákup zařízení. Nezapomínejte na to, že budete potřebovat určitý čas a investice na systémovou integraci a testování kompatibility, protože u tohoto typu řešení se často společně používají výrobky od různých dodavatelů. Výhodou je seriózní dodavatel, který je schopen nabídnout kompletní průmyslové ethernetové řešení s efektivním a profesionálním servisem za dostupnou cenu.



Požadavky na dodavatele průmyslového ethernetového řešení by měly být následující:

  • 1. Disponuje týmem odborníků, kteří jsou zákazníkům k dispozici při řešení individuálních problému při návrhu systému i jeho implementaci a provozu kdekoli ve světě.
  • 2. Má široké spektrum odolných zařízení s průmyslovou certifikací.
  • 3. Nabízí alespoň 5-letou záruku na své výrobky.
  • 4. Nabízená řešení jsou dostatečně robustní i pro sítě s vysokými požadavky na spolehlivost.


Moxa je vhodným řešením!

Produkty Moxa jsou spolehlivé, kvalitní a cenově dostupné. Zahrnují širokou škálu zařízení s podporou otevřené ehernetové infrastruktury, osvědčených průmyslových standardů, rozšířenou teplotní odolností a síťovou redundancí pro zajištění spolehlivosti a trvalé dostupnosti sítě. Všechny zařízení jsou navrženy tak, aby odolávaly nepříznivým podmínkám a jsou ideální pro kritické aplikace, jako jsou námořní doprava, distribuce energií a paliv, železniční doprava nebo průmyslová automatizace. Na většinu Moxa produktů je standardně poskytována 5-letá záruka.

Kromě toho nabízí společnost Moxa trvalé výzkumné a vývojové služby pro konkrétní požadavky zákazníku a jejich aplikací. Disponuje vývojovým týmem se zkušenostmi v síťových technologiích a návrhem řešení. Tím se minimalizují náklady na integraci a implementační režii. Její průmyslová řešení jsou šitá na míru specifickým požadavkům samostatných vertikálních trhů včetně nároků na certifikace, jako jsou IEC 61850, NEMA TS2, EN 50155/50121, DNV/GL, Class I Division 2, ATEX Zone 2 a další.



Kompletní sortiment ethernetových produktů Moxa zahrnuje:

Všechny výše uvedené produktové řady jsou ideální pro co nejoptimálnější návrh průmyslových sítí a profesionální tým technické podpory pro produkty Moxa je připraven poskytnout předprodejní a poprodejní servis a poradenství.



Moxa je připravena být vašim komplexním dodavatelem průmyslových komunikačních sítí.





Zpět na zpravodaj