Odolné ethernetové I/O moduly s velkou teplotní odolností

Řada ethernetových vzdálených I/O modulů ioLogik E1200 jsou kompaktní univerzální převodníky pro připojení signálů ze snímačů do řídicích systémů nebo počítačů speciálně navržené pro spolehlivý provoz. Prostřednictvím modulů ioLogik E1200 je možné připojit širokou škálu snímačů a jsou vhodné pro zvýšení bezpečnosti a efektivity provozu v aplikacích jako je automatizace výroby, bezpečnostní a monitorovací systémy, řízení dopravy a podobně.

Velká teplotní odolnost pro provoz v náročných podmínkách

Globální klimatické podmínky jsou čím dál víc nestabilní a velmi nepředvídatelné s častým výskytem rekordních teplotních maxim a minim ve vzdálených lokalitách. Široký rozsah provozních teplot modulů ioLogik E1200 (-40 až 75 ° C) je ideální pro takové podmínky. Řada Moxa ioLogik tak může zaručit spolehlivé a nepřetržité vzdálené řízení a sběr dat.

Peer-to-Peer zapojení šetří náklady na signálovou kabeláž

V mnoha automatizačních aplikacích jsou dispečinky a senzory umístěny daleko od sebe a často slouží jediný vzdálený I/O modul ke sběru dat ze všech senzorů. Peer-to-Peer zapojení nahrazuje signálové kabely díky integraci více I/O signálů do jednoho síťového kabelu pro přenos informací mezi vstupy a výstupy bez potřeby inteligentního prvku jako je PLC nebo počítač. Řada ioLogik E1200 podporuje Peer-to-Peer funkci pro individuální mapování kanálů, čímž umožňuje přenos vstupů z jednoho ioLogik E1200 modulu na výstupy různých ioLogik E1200 modulů. Jeden modul ioLogik E1200 podporuje až 16 kanálů pro přenos dat přes Ethernet.



Daisy-Chain topologie zjednodušuje kabeláž a snižuje náklady na instalaci

Vzdálené ethernetové I/O moduly Moxa ioLogik E1200 jsou standardně vybaveny dvěma ethernetovými porty interně propojenými přepínačem, které lze použít k vytvoření řetězové topologie s jednoduchou kabeláži. Na rozdíl od hvězdicové topologie má řetězová topologie nižší provozní náklady tím, že není potřeba kupovat další ethernetové přepínače a celková kabeláž je podstatně kratší a jednodušší. V aplikacích s distribuovaným sběrem dat přes Ethernet jsou zařízení a rozvaděče často umístěny na místech s omezeným prostorem. Chcete-li ušetřit prostor, náklady na kabeláž a zkrátit dobu instalace, můžete využít druhý ethernetový port modulů ioLogik E1200 pro připojení dalších I/O modulů nebo jiných zařízení s ethernetovým rozhraním.



Active OPC Server s Push technologií pro snadné připojení do SCADA systémů

Active OPC Server Lite™ je volně dostupný software od společnosti Moxa, který funguje jako zdroj dat s OPC rozhraním pro HMI/SCADA systémy pro dosažení rychlejší odezvy s nízkými nároky na šířku pásma sítě. Konvenční OPC servery obvykle používají metodu dotazování pro sběr dat z ethernetových I/O zařízení a musí proto trvale vysílat příkazy pro získání relevantních informací. Moxa Active OPC Server Lite™ používá aktivní („push“) komunikaci, která umožňuje vzdáleným I/O modulům ihned odesílat informace o stavech vstupů při změnách a zároveň potřebuje menší šířku pásma ve srovnání s tradičním způsobem dotazování.

Přehled modulů řady ioLogik E1200