Hlavní téma
 

Automatická obnova operačních systémů v počítačích pro průmyslové provozy: funkce Smart Recovery pro ropný a plynárenský průmysl

Obor zpracování fosilních paliv je oprávněně proslulý nejméně příznivým a nejnebezpečnějším prostředím pro provoz zařízení a zároveň má přísné nároky na jejich vysokou spolehlivost, bezpečnost a výkonnost. V tomto prostředí mají komerční počítače tak krátkou životnost, že jsou prakticky nepoužitelné. Vzhledem k obrovské technologické funkčnosti, konektivitě a rozvoji Internetu v podnikových informačních a komunikačních systémech se průmyslová třída PC označovaná také jako IPC neustále rozšiřuje v průmyslové automatizaci, protože spojuje tradiční automatizační sítě s robustními funkcemi a možnostmi moderních IT technologií. V důsledku toho zaplňují průmyslová PC každou skulinu v provozech. IPC založené na komerčních PC technologiích, ze kterých se vyvinuly, ale přináší celé spektrum problémů, se kterými se u kancelářských počítačů běžně setkáváme.

Kouzlo průmyslových počítačů je ve vysokém výkonu, který mají při zpracování dat, komunikaci a síťovém propojení díky své ethernetově kompatibilní IT architektuře. Bohužel ale nebyly navrženy na bezporuchový provoz a zpracování dat v reálném čase. S rostoucím počtem použitých počítačů proto roste pravděpodobnost závad nebo chyb. A tak zatímco průmyslové počítače nabízí vysokou rychlost a efektivitu, jejich složitost a specifický návrh znamená, že jsou také mnohem náchylnější k chybám oproti tradičním automatizačním zařízením. Bez kompenzace těchto vlivů je jisté zpomalení v průběhu doby a doprovodná selhání. Při zvyšování objemu zpracovávaných informací se zvyšuje pravděpodobnost zdánlivě triviální chyby v datech nebo jejich kódování. Nakonec tyto chyby dosáhnou bodu zlomu, kdy dojde ke zpomalení nebo poruše počítače. Z těchto důvodů jsou rizika zpomalení, selhání, výpadky a jejich prevence důležitými tématy které je potřeba mít na paměti kdekoli se uvažuje o nasazení počítačů.

Naštěstí zde ale mluvíme o světě automatizace a strojního řízení. V tomto případě existují řešení, které umožňují integrátorům zprovoznit stroj a víceméně na něj zapomenout po celou jeho životnost. Pro řídicí počítače používané v rizikových zařízeních pro těžbu, přepravu a distribuci fosilních paliv jsou automatické zálohování a obnova OS považovány za základní požadavek, ale ani to nemusí vždy stačit. Obnova přichází ke slovu pouze po poruše která už nastala. Proto je mnohem důležitější prevence těchto poruch. Logickou odpovědí na tento požadavek je lepší řešení obnovy OS.

Při těchto úvahách o přizpůsobení IPC průmyslovému prostředí zohledňují automatizační technici tři klíčová hlediska nezbytné pro zajištění vysoké spolehlivosti a dostupnosti.

1. Vzhledem k tomu že běžně v průběhu času klesá výkonnost IPC, musí mít technici možnost nastavit periodické čištění systému s plným přepisem OS. Společně s diagnostikou tato automatická pravidelná údržba výrazně zlepšuje dlouhodobou výkonnost a dostupnost počítače.

2. Technici by měli být schopní nakonfigurovat efektivní prediktivní údržbu systému. To znamená, že by měl být k dispozici důkladný self-monitoring na úrovni komponent, který je schopný včas odhalit účinky koroze, extrémních teplot, vlhkosti, usazenin apod. Tímto způsobem lze včas zabránit selháním, které by vedly k odstavení stroje.

3. Vyslání technika do vzdálené lokality je spojeno s vysokými náklady a společně s časem opravy to může trvat i několik dnů. Pro záchranu softwaru by proto osobní přítomnost neměla být nutná. Vzdálené a místní spouštění obnovy systému by proto mělo být považováno za zásadní a mělo by v ideálním případě fungovat automaticky, kdykoli počítač přejde do offline režimu. Díky takové automatické lokální obnově má údržba silný nástroj pro diagnostiku příčiny trvalého výpadku: v případě že není počítač schopný přejít do online režimu ani po obnově OS, je pravděpodobnou příčinou jeho selhání porucha hardwaru.

Moxa nabízí řadu průmyslových počítačů optimalizovaných pro použití v ropném a plynárenském průmyslu, splňující všechny základní bezpečnostní standardy pro nebezpečná a nepříznivá prostředí. Kromě toho jsou tyto počítače vybaveny systémem Smart Recovery™, se všemi inteligentními funkcemi popsanými výše. K dispozici jsou tři módy zajišťující stabilitu systému a výkon:

1. Periodické čištění systémové paměti, uvolnění a obnova špatně alokovaných zdrojů.

2. Rychlá obnova konfigurace se může provádět po restartu systému, může být spuštěna vzdáleně administrátorem nebo se provede automaticky po přijetí SNMP trapu. Může mít podobu jednoduchého softwarového restartu nebo úplné obnovy OS.

3. V krajním případě může být automatické obnovení konfigurace nastaveno tak, že se o něj systém automaticky pokusí vždy, když dojde k chybě i v případě že vzdálená správa není k dispozici.

Vedle těchto výkonných funkcí začínají počítače Moxa uplatňovat SNMP protokol jedinečným a inovativním způsobem k rozšíření jeho možností pro monitorování a řízení. Jedno vylepšení například přináší využití SNMP jako konfiguračního rozhraní pro funkci Smart Recovery, která tak může být u všech počítačů hromadně nastavena z NMS softwaru, což přináší obrovskou časovou úsporu síťových správců. Tato vylepšení jako celek dává automatizačním technikům v ropném a plynárenském průmyslu výkonný, pohodlný a efektivní nástroj pro dramatické zvýšení spolehlivosti a dostupnosti svých síťových IT zařízení.

Zatímco v minulých desetiletích se počítače používané v průmyslových aplikacích instalovaly jen do temperovaných, chráněných kanceláří a provozovaly se na nich jen SCADA systémy jako rozhraní člověk-stroj, pokrok posledních deseti let nám přinesl nový druh IPC. Tyto počítače smazávají hranice mezi tradičními regulátory (jako RTU nebo PLC) a osobními počítači. Proto i zkušení technici mají dnes těžké rozhodování které zařízení a kde by se nejlépe uplatnilo. Díky této nové generaci vysoce spolehlivých, extrémně trvanlivých a vysoce výkonných průmyslových PC získali automatizační inženýři neuvěřitelné možnosti vzdáleného monitorování a řízení v jednom zařízení bez ohledu na to jak nepotřebné se její využití může na první pohled zdát. S těmito nástroji ideálně optimalizovanými například pro ropný a plynárenský průmysl je možné dále zvyšovat efektivitu, bezpečnost a spolehlivost v nejpohodlnějším a známém IT balení.

Zpět na zpravodaj