Hlavní téma
 

Automatické I/O mapování mezi sběrnicemi Modbus a PROFIBUS

Různé typy průmyslových protokolů byly vyvinuty s cílem splnit různé požadavky automatizačních systémů. Protože automatizační systémy jsou stále rozsáhlejší, musí se nevyhnutelně skládat z různých systémových segmentů a každý systémový segment může využívat jiný sběrnicový protokol. Pro sloučení segmentů a centralizované vzdálené řízení a monitorování je nezbytné, aby přenosy informací mezi systémovými segmenty byly co nejjednodušší.

PROFIBUS je sběrnicový protokol speciálně navržený pro použití s PLC automaty. Je široce využíván v oblasti automatizaci výrobních provozů a má již více než 25 milionů instalovaných uzlů po celém světě. Nicméně součástí průmyslové automatizace je i velké množství stávajících Modbus zařízení, protože tento protokol je snadno použitelný a všeobecně podporovaný. Výměna všech Modbus RTU zařízení za zařízení podporující PROFIBUS komunikaci a přechod na jednotnou PROFIBUS síť by nebylo finančně rozumné. Proto může být vzájemné propojení Modbus a PROFIBUS segmentů přes komunikační bránu pro automatizační systémy cenově velmi efektivní. Dříve než bude taková brána správně nakonfigurována, je potřeba shromáždit velké množství informací o systému a zařízeních.

Aby komunikační brána mezi protokoly Modbus a PROFIBUS fungovala správně, je potřeba parametry Modbus zařízení v bráně definovat. Parametry Modbus dotazů musí být do brány jednotlivě ručně zadány. Zadání parametrů zařízení jako je například ID zařízení, adresy vstupů, výstupů a registrů musí být zadány bezchybně. Nesprávné zadání kteréhokoli parametru bude mít za následek selhání komunikace s Modbus zařízením. Dalším krokem za předpokladu že Modbus dotazy byly v bráně definovány bez chyb je jejich mapování do formátu asociovaného s I/O moduly PROFIBUS zařízení. To umožňuje v PROFIBUS PLC automatu zpracovávat data Modbus zařízení.

I/O mapování je manuální proces při kterém se vzájemně propojí datové segmenty Modbus a PROFIBUS protokolů. Každá chyba během definice mapování způsobí, že brána nebude reagovat na požadavky, nebo bude zcela nefunkční a celý proces mapování se bude muset překontrolovat nebo úplně opakovat. Ruční definice mapování mezi protokoly může být časově velmi náročný úkol. V závislosti na počtu uzlů a parametrech jednotlivých Modbus zařízení může ruční I/O mapování trvat i několik dní.

S technologiemi AutoLearning a AutoMapping není ruční I/O mapování nutné

Nedávno představená inovativní funkce QuickLink nabízí alternativu pro ruční Modbus-to-PROFIBUS mapování. QuickLink funkce, kterou jsou vybaveny komunikační brány Moxa MGate 4101-MB-PBS kombinuje technologie AutoLearning a AutoMapping, které výrzně sníží čas potřebný pro I/O mapování. Po připojení Modbus a PROFIBUS segmentu k bráně MGate 4101-MB-PBS může systémový integrátor spustit MGate Manager, což je konfigurační software pro komunikační brány Moxa a aktivovat funkci QuickLink. V prvním kroku bude technologie AutoLearning pasivně naslouchat komunikaci v rámci segmentu Modbus a zapamatuje si dotazy používané pro komunikaci se slave zařízeními. Pak MGate 4101-MB-PBS zahájí proces AutoMapping, který vytvoří vazby mezi daty na Modbus sběrnici a proměnnými použitelnými pro přenos do PROFIBUS master zařízení (PLC). Studování příruček k bráně a Modbus zařízením pro získání informací potřebných ke konfiguraci již není nutné. Konfigurace bude provedena téměř automaticky během několika minut pomocí konfiguračního nástroje MGate Manager.



Řízení projektu automatizačního systému vyžaduje plánování mnoha nepříjemných úkolů, ale integrace Modbus a PROFIBUS segmentů nemusí být jedním z nich. Použitím komunikační brány MGate 4101-MB-PBS proces I/O mapování z Modbus-to-PROFIBUS integrace prakticky vyloučíte.

Více informací

Zpět na zpravodaj