Říjen 2010
www.moxa.cz
Moxa Zpravodaj
 
 
Hlavní téma

Turbo Chain: Neomezená spolupráce se stávající ethernetovou sítí

Po řadu let se průmyslové ethernetové sítě spoléhaly na kruhové řešení redundance pro zvýšení spolehlivosti. V roce 2009 posunula Moxa síťovou redundanci o krok dál představením nové technologie pro obnovu sítě s označením Turbo Chain ™. Kromě podobného názvu s kruhovou redundantní technologií Turbo Ring™ má nová technologie stejnou rychlost (doba zotavení sítě za méně než 20 milisekund), takže je pochopitelné, že si někteří uživatelé tyto dvě technologie pletou. Mnoho zákazníků se rovněž dotazuje na možnost spolupráce technologie Turbo Chain™ se stávající ethernetovou sítí a páteřními přepínači jiných značek.

Odpovědi na často kladené otázky:


Spolehlivost ve smíšených sítích

Cílem následujícího testu je změřit celkovou dobu obnovy sítě při připojení Turbo Chain™ sítě ke stávající síti tvořenou přepínači Cisco a 3Com s redundancí PVST/RSTP. Doba obnovy sítě je měřena s následující konfigurací Turbo Chain™ řetězce. Každý test měří, za jak dlouho je obnoven přenos dat mezi PC1 a PC2 v sítích s redundancí PVST/RSTP (Varianta A) a Rapid-PVST/RSTP (Varianta B). mobilních technologií v průmyslových monitorovacích systémech.

Varianta A - Turbo Chain™ řetězec připojen do sítě s redundancí PVST/RSTP



V závislosti na nastavení PVST/RSTP portu (Edge nebo STP port), se čas obnovy značně liší u konkrétních Link Down/Link Up scénářů. Proto jsou níže samostatně popsány a uvedeny výsledky pro scénáře A-1 a A-2.

  • A-1. Link Down/Link Up na spoji mezi přepínačem Cisco 3750 (připojený port je nastaven jako Edge Port) a Head Portem na Head přepínači
  • A-2. Link Down/Link Up na spoji mezi přepínačem Cisco 3750 (připojený port je nastaven jako STP Port) a Head Portem na Head přepínači
  • B. Power Down/Power Up na Head přepínači
  • C. Link Down/Link Up na spoji mezi Head přepínačem a Member přepínačem


Varianta B – Turbo Chain™ řetězec připojen do sítě s redundancí Rapid-PVST/RSTP



V závislosti na nastavení PVST/RSTP portu (Edge nebo STP port), se čas obnovy značně liší u konkrétních Link Down/Link Up scénářů. Proto jsou níže samostatně popsány a uvedeny výsledky pro scénáře A-1 a A-2.

  • A-1. Link Down/Link Up na spoji mezi přepínačem Cisco 3750 (připojený port je nastaven jako Edge Port) a Head Portem na Head přepínači
  • A-2. Link Down/Link Up na spoji mezi přepínačem Cisco 3750 (připojený port je nastaven jako Rapid-PVST/RSTP Port) a Head Portem na Head přepínači
  • B. Power Down/Power Up na Head přepínači
  • C. Link Down/Link Up na spoji mezi Head přepínačem a Member přepínačem


  • Když Edge Port obdrží spanning tree paket bude změní svůj stav na non-Edge Port. Čas obnovy je ale kratší než u spanning tree portu.
  • Výsledky testů B a C jsou podobné, bez ohledu na konfiguraci portu (Edge nebo STP) v dosavadní PVST síti připojené řetězeci Turbo Chain™.

Pro více informací o možnostech propojení různých redundantních technologií a výsledcích testu nás kontaktujte na [email protected]

Výsledky testů

Z obou variant testů vyplývá, že sítě Turbo Chain™ mohou být bez omezení propojovány se sítěmi využívajícími standardy Cisco PVST, Rapid-PVST a 3Com RSTP.

  • Celková doba obnovy je závislá na konfiguraci portů u stávajících přepínačů Cisco/3Com (Edge nebo STP) a ne používaném redundantním protokolu (PVST / RSTP nebo rapid-PVST/RSTP).
  • Na základě výsledků testů je pro dosažení nejrychlejší obnovy nejvýhodnější:
    • Nastavit porty připojené ke koncovým portům (Head Switch (H) a Turbo Chain™ Turbo Chain™ Tail Switch (T)) řetězce Turbo Chain™ jako Edge porty.
    • Použít redundanci Rapid-PVST/RSTP.

  • Při respektování těchto doporučení je celkový čas obnovy při kombinaci s Cisci nebo 3Com přepínači (Varianta A a Varianta B) v rozsahu 0,08 až 5,57 sekund.

Shrnutí

Jak je možno vidět, není Turbo Chain ™ přímou náhradou za Turbo Ring ™. V mnoha případech bude přijatelnou úroveň redundance sítě poskytovat jen Turbo Ring™. Pokud ale budete potřebovat rozšířit stávající síť, nebo spojit oddělené sítě, poskytne vám Turbo Chain™ nesrovnatelně flexibilní a cenově dostupné řešení. Test vzájemné kompatibility a výkonnosti demonstruje možnosti doplnění stávajících sítí přepínači Moxa se vzdálenou správou a řešení výstavby odolných a trvale dostupných průmyslových sítí Ethernet.

  • Může řetězec Turbo Chain™ spolupracovat s STP/RSTP nebo jinými proprietárními redundantními protokoly?
    Provedením testů kompatibility a výkonnosti jsme demonstrovali, že Turbo Chain™ je plně kompatibilní se standardními redundantními protokoly jako jsou STP a RSTP. Nicméně jen proprietární protokol Moxa Turbo Ring™ může nabídnout nejrychlejší obnovu sítě. Další informace o redundantním protokolu Moxa Turbo Ring™


  • Jaká je doba obnovy sítě Turbo Chain™ při kombinaci s jinými protokoly?
    Při kombinaci se síti Turbo Ring™ je doba obnovy řetězce Turbo Chain™ kratší než 20 milisekund pro celou síť. Při kombinaci s redundancemi STP a RSTP se doba obnovy řetězce Turbo Chain™ prodlouží na úroveň milisekund v závislosti na konfiguraci.


  • Je Moxa Turbo Chain™ kompatibilní s páteřními přepínači jiných výrobců?
    Turbo Chain™ je plně kompatibilní s běžně používanými přepínači jiných výrobců ve stávajících sítích Ethernet a lze je bez problémů připojovat ke stávajícím Cisco Rapid-PVST nebo 3Com PVST (RSTP) páteřním sítím, což dokládají výsledky testu.


  • Kdy zvolit redundanci Turbo Chain™ místo Turbo Ring?
    Turbo Ring™ je nejvhodnější pro centrální nebo páteřní sítě s kruhovou topologií. Turbo Chain™ je ideální pro distribuované nebo komplexní sítě, vzdálená pracoviště nebo pro připojení k existujícím sítím.

Více informací o tom, jak můžete svou síť vylepšit redundancí Turbo Chain™ klikněte zde. Nebo si stáhněte studii Turbo Chain™: Nová redundantní ethernetová technologie rozšiřující možnosti kruhových technologií


 


» Zpět na zpravodaj
 

Kontakt Moxa
box

 

Dozvědět se více
line
box

 

Další odkazy
box

Naší snahou je Vás informovat o zajímavých a cenově výhodných akcích naší firmy. E-maily jsou Vám rozesílány na základě kontaktů s naší firmou v minulosti. V případě, že si nepřejete nadále zasílat tyto informace, prosím, odpovězte na tento email a do předmětu napište NEZASÍLAT ELVAC NEWS. Děkujeme.
 

Copyright © 2010 Moxa Inc. All rights reserved.